Emil Boc, presedintele interimar al PD, a anuntat ieri ca partidul sau si-a retras reprezentantii nominalizati pentru Consiliile de Administratie ale SRR si SRTV si ca va sugera partenerilor de Coalitie sa-si retraga si ei candidatii propusi pentru a fi membri in Consiliile de Administratie. PD va mai propune si instituirea interimatului la conducerea celor doua institutii publice pana la modificarea legilor de functionare a acestora.
Liderul democrat a mai aratat ca mesajul presedintelui Traian Basescu pe aceasta tema, dar si retragerea din postura de candidati pentru Consiliile de Administratiei de la SRR si SRTV a lui Paul Grigoriu si Andrei Plesu au constituit “semnale“ pe care democratii le-au luat in seama si care dovedesc ca este nevoie de o modificare legislativa in aceasta privinta.

Liberalii bat obrazul PD

Liberalii s-au suparat pe colegii lor democrati pentru ca acestia si-au retras reprezentantii din Consiliile de Administratie ale Radioului si Televiziunii publice. Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat ca “din pacate, PD nu a respectat intelegerile din coalitie, iar decizia pe care a luat-o excede cadrul pe care l-am realizat. PNL nu va proceda in acest fel, ci va continua actiunea pentru normalizarea activitatii la cele doua institutii media. Nu putem lasa cele doua societati fara o conducere legitima. Suntem insa de acord sa imbunatatim legislatia de profil“.
El a precizat ca PNL nu-si va retrage reprezentantii din Consiliile de Administratie ale SRR si SRTV, sustinand ca “trebuie continuat procesul finalizarii numirii CA-urilor la Radio si TVR“. Liderul liberal a mai spus ca este important sa se respecte legea, care prevede ca atunci cand cele doua conduceri sunt destituite ca urmare a respingerii rapoartelor de activitate in Parlament se declanseaza procedurile de numire ale noilor consilii de administratie.
Nicolaescu sustine ca, in ciuda refuzului PD si al Presedintiei de a intregi componenta Consiliilor de Administratie ale SRR si SRTV, functionarea legala a consiliilor de administratie este posibila, intrucat legea prevede desfasurarea activitatii cu doua treimi din membrii acestora.