Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni ca dupa motiune este nevoie de un guvern de serviciu al carui premier sa fie social-democrat. Nastase a atentionat ca dupa indepartarea Guvernului Boc desemnarea prim-ministrului ii revine presedintelui ceea ce va conduce iar la un blocaj politic si ca situatia poate fi reglata doar prin alegeri anticipate, organizate de un guvern de tranzitie.
"Este important si momentul pana in acele alegeri, si o formula de guvern de serviciu ar fi esentiala tocmai pentru a asigura, cum s-a intamplat si in 1991 cu Guvernul Stolojan, un guvern care avea un mandat restrans la organizarea alegerilor anticipate. (...) Daca vom reusi, ramane de vazut. Oricum, deocamdata discutam despre diverse scenarii, probabil ca si Traian Basescu are scenariile lui si formulele lui pe care va incerca sa le impuna, formule de diversiune", a mai spus social-democratul.
"Obiectivul pe care l-am subliniat a fost acela de a crea o situatie politica, o formula parlamentara, care sa nu-i mai permita lui Traian Basescu sa decida care din prietenii lui sa conduca Romania la nivel de Guvern. Pentru asta alegerile anticipate vor fi importante, dar nu alegeri anticipate cu un ministru PDL la Interne. Este clar ca pentru a avea alegeri anticipate corect este nevoie de un guvern de serviciu, care sa nu fie condus de catre PDL", a declarat Nastase.