Senatorul social-democrat Razvan Teodorescu, un apropiat al lui Ion Iliescu, este de parere ca PSD ar putea castiga alegerile abia in 2012, cele din 2008 fiind accesibile doar in formula unei viitoare aliante, eventual cu PD.
Razvan Teodorescu, unul dintre vechii lideri din PSD care a acceptat sa se implice in proiectul lui Ion Iliescu si Petre Roman, de creare a unui pol de stanga, a precizat ca social-democratii pot castiga singuri alegerile parlamentare abia in 2012.
"In momentul de fata PSD a scazut in sondaje si trebuie sa se gandeasca ce trebuie sa faca in aceasta situatie si daca este fidel orientarii sale de stanga, intr-o tara de stanga in fata unei degringolade a dreptei", a declarat senatorul.
El a completat ca sustine initiativa liderului PSD si a presedintelui Fortei Democrate Romane (FDR) de a crea un Pol Social. "Sunt primul dintre parlamentari si dintre membrii vechi ai PSD care a aderat la aceasta formula dupa solicitarea mai multor personalitati din zona stangii. Am acceptat ca la 3 mai sa moderez intalnirea liderilor stangii", a explicat Teodorescu.
Senatorul PSD a comentat ca lui Ion Iliescu ii va reveni cel mai important rol in viitoarea evolutie a partidului.
"Cred ca suntem pregatiti sa castigam alegerile in 2012. Trebuie sa fim suficient de intelepti ca sa ne organizam, pentru ca in 2008 sa castigam ceva prin alianta cu alte forte politice. Nu exclud ideea colaborarii cu PD", a conchis senatorul PSD.

Polul Social, la un pas de institutionalizare

Ideea crearii unui pol de stanga, avansata anul trecut de fondatorul PSD, Ion Iliescu, si de fostul sau partener politic, actualul presedinte al FDR, Petre Roman, este pe cale de a se materializa.
Petre Roman si Razvan Teodorescu au declarat saptamana trecuta, dupa o discutie cu Ion Iliescu, ca o forma institutionalizata a Polului Social ar putea capata contur in cadrul reuniunii din 3 mai, cand vor avea loc dezbateri si cu liderii altor formatiuni de stanga.
Cei doi au afirmat ca, la aceasta data, initiatorii Polului Social se vor intalni cu reprezentantii partidelor de stanga, pentru a identifica posibilitatile concretizarii formale a acestuia.
Senatorul social-democrat Ion Iliescu a comentat ca PSD nu poate sa lipseasca din aceasta constructie. El si-a argumentat afirmatia invocand faptul ca PSD este principala structura politica a stangii romanesti.
El a precizat insa ca in prezent PSD are anumite probleme legate de identitatea social-democrata si de credibilitatea mesajului si a mesagerilor.
Liderii actuali social-democrati, in frunte cu presedintele Mircea Geoana, nu sunt tocmai sustinatori ai unui proiect in care PSD sa nu reprezinte principalul factor. "Nu pot sa ignore asa ceva. Ar fi o copilarie din partea unui partid sa aiba pretentia, aroganta sa fie singurul exponent si sa ignore miscarea de stanga care se afirma si in alte forme", a afirmat insa Ion Iliescu.