Liderii PSD preconizeaza castigarea a minimum opt mandate dintre cele 35 de europarlamentari romani la alegerile pentru Parlamentul European, actualii euroobservatori Adrian Severin sau Vasile Puscas putand deschide lista partidului, au declarat ieri surse din PSD. Social-democratii si-au fixat o tinta minimala de opt mandate (noua prin redistribuirea resturilor electorale) pentru alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc la 13 mai, plecand de la datele indicate de ultimele sondaje de opinie. PSD detine, in prezent, 12 mandate de euroobservatori, pondere stabilita in urma rezultatului alegerilor parlamentare din noiembrie 2004.
Unul dintre euroobservatorii Vasile Puscas sau Adrian Severin ar putea figura pe primul loc al listei electorale a PSD, desi in cadrul conducerii partidului a fost facuta si propunerea ca senatorul Ion Iliescu sa deschida lista, pentru un mai mare impact electoral, fondatorul PSD urmand, dupa alegeri, sa renunte la mandatul de parlamentar european. Dintre cele opt pozitii considerate eligibile pe lista pentru alegerile parlamentare, trei vor reveni femeilor social-democrate.
Actualii euroobservatori Corina Cretu si Daciana Sarbu sunt creditati cu sansele cele mai mari pentru a ocupa un loc eligibil pe lista respectiva.
In privinta celor cinci locuri rezervate barbatilor din PSD si considerate ca si sigure, situatia este mai putin complicata, Adrian Severin, Vasile Puscas, Ioan Mircea Pascu, Alexandru Atanasiu si Dan Mihalache fiind considerati favoriti. (A.M.)