PSD a incheiat ieri protocoale de colaborare si parteneriat politic cu opt formatiuni - Partidul Ecologist Roman, PUNR, Partidul Socialist Unit, Partidul Alianta Socialista, Partidul Noua Democratie, Partidul Mileniului III, precum si cu Federatia Agrostar si Patronatul Roman.
Cele opt formatiuni se angajeaza sa-l sustina pe presedintele PSD Adrian Nastase in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, iar PSD va colabora cu ele in viitor, va promova in Parlament initiativele lor si se va consulta cu acestea in probleme de interes comun.
Adrian Nastase a declarat ca PSD si aceste formatiuni vor forma un “front de sustinere“ pentru actiunea politica viitoare, aratand ca este momentul unei decizii de polarizare.
Nastase a adaugat ca PSD are o relatie foarte buna si cu CNSRL Fratia, Confederatia Meridian, UDMR si spera sa obtina la turul al doilea de scrutin si o parte din voturile celor care la primul tur au votat cu PRM sau cu partidele din Alianta si stiu tot ce a facut Guvernul pentru reducerea nivelului de saracie, pentru IMM-uri, pentru interesul national.