Social-democratii nu se tem sa depuna o motiune de cenzura si nu cred ca anticipatele ar fi o problema pentru ei, a sustinut Mircea Geoana ieri, in fata PSD-istilor din teritoriu veniti la Bucuresti. La finalul intanirii cu presedintii de consilii judetene ai partidului, conducerea PSD a vorbit despre posibilitatea initierii unei motiuni de cenzura pentru a rezolva actuala criza politica. Geoana a mai spus totusi ca spera sa nu fie cazul depunerii unei motiuni de cenzura, intrucat interesul general este ca Raportul Comisiei Europene sa fie unul pozitiv.

Geoana spune ca nu se teme

In acest sens, liderul Mircea Geoana a tinut sa precizeze ca nu exista la nivelul PSD nicio temere legata de un astfel de demers care ar putea sa conduca spre anticipate. "Decat sa stam si sa fim batjocoriti de guvernele care s-au perindat, mai bine iesim la lupta, ne jucam sansa noastra si mergem la alegeri anticipate. Nu este niciun fel de rezerva sau de teama pentru o eventuala motiune de cenzura sau pentru declansarea de anticipate, in conditiile in care vom epuiza solutiile politice pentru iesirea din criza", a subliniat Geoana. "Alegerile anticipate nu sunt o problema pentru PSD, indiferent de ce arata un sondaj sau altul", a mai adaugat Geoana. El a aratat insa ca PSD asteapta, in ceea ce priveste depunerea unei motiuni de cenzura, un moment politic in care sa existe si o minima predictibilitate pentru ce se intampla dupa motiunea de cenzura, respectiv cand si daca se fac alegeri anticipate, cand si cum se face alt guvern, in ce termeni si ce conditii.
Nemultumiti de lipsa de fonduri cu care se confrunta in teritoriu, presedintii de consilii judetene ai PSD au venit la intanirea cu conducerea partidului sa ceara acesteia actiuni concrete. Printre asteptarile pe care acestia le-au comunicat liderilor de la Bucuresti s-au numarat fie masuri care sa conduca la caderea Guvernului, fie negocieri cu partidele parlamentare sau cu guvernul pentru rezolvarea crizei politice. "Indiferent de jocurile pe care le mimeaza unii sau altii, PSD trebuie sa introduca motiunea de cenzura pentru ca in acest mod se va corela cu agenda cetatenilor Romaniei", a afirmat, inaintea intalnirii Marian Oprisan, presedinte de consiliu judetean la Vrancea. Potrivit lui Oprisan, daca cetatenii vor fi consultati si vor decide ca actuala criza politica se rezolva prin alegeri anticipate, PSD nu ar trebui sa se dea la o parte de la aceasta decizie. "Orice criza se rezolva prin masuri radicale", a spus presedintele CJ Vrancea. Cei prezenti la intalnire au fost de acord, potrivit liderului de la Bucuresti, ca PSD trebuie sa ramana in Opozitie si trebuie sa faca o Opozitie serioasa PD-ului care detine puterea in teritoriu.

Geoana ii va linisti pe Vanghelie, Dancu si Ponta

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca va pune capat tensiunilor iscate in partid dupa ce Marian Vanghelie a cerut excluderea vicepresedintilor Dancu si Ponta. Geoana a afirmat ca ii va "linisti" pe cei trei uzand de "intelepciunea rabinului si fermitatea liderului". Dupa solicitarea lui Vanghelie, Ponta a declarat ca asteapta de la organizatia PSD Bucuresti sa se bata cu PD si PNL, si nu sa se bata doar in interiorul partidului, iar Dancu tinuse sa trateze in gluma situatia, afirmand ca organizatia lui Vanghelie actioneaza doar atunci cand e vorba despre excluderi si ca aceasta ar fi "contributia ideologica a lui Vanghelie". Geoana a aratat ca luni, la sedinta Biroului Permanent National, vor fi chemati cei trei, pentru "o discutie foarte serioasa". "E vorba mai degraba de consumarea energiei negative de dupa referendum, sfatul meu este sa o dam la o parte cat mai repede", a mai comentat Geoana evenimentul.