A trecut Pastele si razboiul mediatic dintre Traian Basescu si Opozitia condusa de PSD a reinceput. Diverse surse, anonime sau nu, lanseaza informatii senzationale referitoare la modul in care se comporta partidele importante de pe scena politica nationala.

Astfel, daca e sa ne luam dupa ultimele informatii aparute la nivel central, Basescu a reusit sa rupa Opozitia in bucati. Mai exact umbla vorba prin piata politicii mioritice ca PSD are probleme cu adunatul voturilor anti-Basescu, iar conservatorii nu mai vor sa-si urmeze orbeste liderul de partid.

"Nu sint probleme in PSD pe marginea acestui subiect. Speculatiile facute in aceasta directie sint pure inventii. Ca in orice partid exista simpatii si antipatii, dar nu sint probleme in ceea ce priveste respectarea deciziilor luate de conducerea partidului. Cind suspendarea presedintelui va fi supusa la vot, parlamentarii social-democrati isi vor da votul pentru asta. Ce vor face celelalte partide nu am insa de unde sa stiu", ne-a spus presedintetele Organizatiei Judetene PSD Galati, deputatul Dan Nica.

In ciuda speculatiilor vehiculate pe scena politica si conservatorii par decisi sa-l "loveasca" cu putere pe Traian Basescu. "Si noi am ramas surprinsi de ce a aparut in presa. Vom incerca sa aflam daca aceste informatii au fost produse de cineva din interiorul partidului sau din afara. Lucrurile sint clare pentru noi. Vom vota pentru suspendarea lui Basescu", ne-a declarat deputatul PC Bogdan Ciuca.

Parlamentul decide

Partidele parlamentare vor clarifica, cel mai probabil saptamina viitoare, ce pozitie vor adopta la votul din plen referitor la propunerea de suspendare a sefului statului. Sedinta comuna a celor doua Camere, in care se va discuta si supune la vot suspendarea lui Traian Basescu, va avea loc la 24 de ore dupa ce motivatia Curtii Constitutionale privind punctul de vedere exprimat in urma dezbaterilor asupra Raportului Voiculescu va fi publicata in Monitorul Oficial, lucru care nu s-a intimplat.

Este stiut ca propunerea de suspendare a presedintelui a primit aviz negativ din partea Curtii Constitutionale. In decizia Curtii, care are doar rol consultativ, se arata si ca ramine ca Parlamentul sa decida asupra existentei si gravitatii faptelor pentru care s-a propus suspendarea din functie a presedintelui.

Cine cu cine voteaza? Basescu e iubit de toata lumea? A innebunit lupul? Se rup PSD si PC? Acestea sint cele mai fierbinti intrebari care ii framinta pe comentatorii de show politic.