Obiectivul major al PSD pentru urmatoarea perioada il reprezinta "inlaturarea Guvernului incompetent Popescu-Tariceanu", social-democratii solicitandu-i totodata presedintelui Traian Basescu organizarea unui "necesar dialog politic pe temele de actualitate cu care se confrunta tara".
Potrivit unei declaratii politice a conducerii PSD, Biroul Permanent National a stabilit ieri prioritatile actiunii politice ale PSD la inceputul lui 2006, iar obiectivul major al PSD il reprezinta "inlaturarea Guvernului incompetent Popescu-Tariceanu, care in anul ce a trecut a saracit populatia tarii, incalcandu-si promisiunile electorale".
In opinia social-democratilor, in 2005 s-a demonstrat ca acest Guvern este "incapabil sa conduca profesionist destinele Romaniei, ca este neputincios in fata crizelor care au afectat tara, ca este exclusiv preocupat de bunastarea personala a membrilor sai". PSD considera, de asemenea, ca Guvernul "a aruncat in haos" sistemul de sanatate publica si afirma ca va respinge orice fel de tentativa de privatizare a sistemului de sanatate "menita sa-l transfere in mainile clientelei politice a partidelor de la putere".
Totodata, PSD ii solicita presedintelui Traian Basescu "sa-si exercite atributiile constitutionale, organizand un necesar dialog politic pe temele de actualitate cu care se confrunta tara". "Atragem atentia ca logica de confruntare cu PSD, logica in care a actionat in intreg anul trecut, este in afara spiritului Constitutiei Romaniei. In calitate de presedinte, Traian Basescu are datoria sa conlucreze cu toate fortele politice, cu atat mai mult cu cat 2006 este anul marilor provocari legate de integrarea europeana", se mai arata in declaratie.