PSD Cluj va sesiza Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), acuzand PD-L ca a politizat actiunea de informare privind votul uninominal prin folosirea, la Cluj-Napoca, a fluturasilor informativi in care este inserata sigla partidului si care contin culoarea portocalie.
Potrivit unui comunicat de presa remis miercuri de PSD Cluj, actiunea PD-L este si una de campanie electorala care incalca normele legale in materie. "Conform art. 65 lit. l a Legii nr. 35 din 2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, Autoritatea Electorala Permanenta elaboreaza materiale si programe de informare si instruire a alegatorilor asupra sistemului electoral romanesc si asupra respectarii deontologiei electorale si asigura popularizarea acestora. Astfel, singurele autoritati legale de a demara aceasta actiune nu pot fi altele decat Autoritatea Electorala Permanenta, Guvernul Romaniei sau autoritatile administratiei publice locale", se arata in documentul citat.
PSD Cluj cere AEP luarea masurilor legale care se impun.
Presedintele PD-L Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, miercuri, ca este dreptul PSD de petitionare. "Noi nu facem decat sa procedam la o campanie de informare pentru ca alegatorii sa stie ce fac cand merg la vot. Ca jurist pot spune ca nu incalcam nicio lege", a spus Buda.
Acesta a sugerat celor de la PSD sa faca acelasi lucru, tinand cont ca se impune popularizarea sistemului de vot uninominal.