Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, a anuntat miercuri seara, dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN) al partidului, ca, potrivit unei statistici interne, circa 160 de primari si alesi locali din totalul de 1.700 ai PSD au migrat deja spre PD si PNL. El a precizat ca aproximativ 55-60% dintre cei care au migrat au plecat catre PD.
Senatorul social-democrat a precizat ca BPN a decis convocarea, in a doua jumatate a lui martie, a Ligii Nationale a Alesilor Locali, unde se vor discuta situatia la nivel national si masurile care se impun fata de aceasta situatie. Diaconescu a mentionat ca se exercita presiuni inacceptabile intr-un stat democratic din partea PD si PNL, pentru ca alesii locali ai PSD sa migreze catre aceste partide. El a argumentat cu informarea facuta de presedintele PSD Dambovita, Ion Stan, in legatura cu faptul ca, intr-o singura zi, au fost facute plangeri penale impotriva a 28 de primari apartinand PSD. Purtatorul de cuvant al PSD a mentionat ca aceasta este o conduita care se repeta la nivel national si a adaugat ca BPN a decis instituirea la nivel central a unei comisii care sa investigheze aceasta situatie.
O situatie asemanatoare se inregistreaza si in judetul Sibiu. Aici, cei 36 de primari si cei 32 de viceprimari social-democrati din judet au fost convocati la sediul organizatiei judetene a partidului, dupa ce au aparut o serie de semnale, potrivit carora unii dintre acestia intentioneaza sa se inscrie in PD. Printr-un comunicat de presa dat publicitatii PSD, dezminte "informatia mincinoasa lansata pe piata de catre senatorul PD de Sibiu Nicolae Neagu, conform careia 16 primari din judet apartinand PSD au trecut in barca democrata". Liderii social-democrati locali il acuza pe presedintele PD Sibiu ca face presiuni asupra alesilor locali "prin amenintari si controale comandate in mod repetat din partea institutiilor publice".