Camera Deputatilor a adoptat ieri in unanimitate o hotarare prin care sunt repartizate locurile ce revin fiecarui grup parlamentar in comisiile permanente.
Totodata, deputatii au mai adoptat si o hotarare prin care se modifica Regulamentul Camerei, in sensul ca numarul membrilor dintr-o comisie sa nu mai aiba limita minima de 13.
Dupa impartirea locurilor, este previzibila o dominatie a PSD, PUR si PRM in functiile de sefi de comisii. Astfel, Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare va fi compusa din zece deputati PSD, cinci PNL, trei PD, trei PRM, doi UDMR, doi PUR si unul apartinand minoritatilor nationale.
Comisia pentru buget, finante si banci are in componenta opt deputati PSD, cinci de la PNL, patru de la PD, trei de la PRM, doi de la UDMR, unul de la PUR si doi de la minoritati. Comisia pentru industrii si servicii este formata din sapte parlamentari PSD, cinci de la PNL, trei de la PD, trei de la PRM, unul de la UDMR, doi de la PUR si unul de la minoritati.
Comisia pentru agricultura si silvicultura este alcatuita din opt deputati PSD, sase deputati PNL, patru de la PD, trei de la PRM, doi de la UDMR, doi de la PUR si unul de la grupul minoritatilor. Comisia pentru drepturile omului este compusa din cinci deputati PSD, trei deputati liberali, doi de la PD, doi de la PRM, unul de la PUR si doi din partea minoritatilor.
Comisia pentru administratie publica este alcatuita din noua parlamentari PSD, cinci de la PNL, cinci de la PD, trei de la PRM, doi de la UDMR, unul de la PUR si unul de la minoritati.
La celelalte comisii situatia se prezinta aproximativ similar, PSD avand cel mai mare numar de membri, urmat de PNL, PD, PRM, UDMR, PUR si de grupul parlamentar al minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara.

Incep negocierile

Zilele urmatoare comisiile se vor reuni pentru a-si alege presedintele, vicepresedintele si secretarii.
Singurele comisii pentru care nu s-a stabilit nimic sunt cele comune ale Camerei si Senatului, pentru care, prin negocieri, vor fi desemnati mai intai membrii lor, dupa care, conform procedurii, vor fi alesi presedintele, vicepresedintele si secretarii. Este vorba despre Comisia de control asupra SRI si despre Comisia de control asupra SIE.
La inceputul sedintei de ieri, deputatii au pastrat un moment de reculegere in memoria celor care s-au jertfit in timpul Revolutiei din Decembrie 1989.