Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca PSD va solicita la inceputul sesiunii parlamentare viitoare modificarea Legii finantarii partidelor politice, in sensul limitarii cheltuielilor si a micsorarii dimensiunilor afiselor electorale.
Duvaz a precizat ca modificarea Legii finantarii partidelor politice se impune pentru a nu transforma viitoarele colegii uninominale in instrumente de licitatie. Deputatul PSD a aratat ca partidul sau va solicita reglementari clare in ceea ce priveste limitarile de finantare, insistand pe transparenta sponsorizarilor, pe cuantificarea clara a cheltuielilor si pe asumarea responsabilitatilor directe ale celor care fac aceste cheltuieli.
Bogdan Niculescu Duvaz a spus, totodata, ca panotajul, respectiv afisajul mare, nu are legatura in opinia PSD cu campania electorala, el aratand ca panourile imense de 3 pe 5 metri care afiseaza chipurile zambitoare ale politicienilor nu si-ar avea rostul in perioada campaniei electorale.
Duvaz a sustinut ca se impune o limitare a dimensiunilor afiselor, el argumentand ca un afis de un metru pe 70 de centimetri este "arhisuficient".
PSD solicita, totodata, impunerea unei noi reglementari in legea de finantare a partidelor politice, astfel incat inainte cu 90 de zile de campania electorala sa nu se mai poata face cadouri publicitare. "Daca vrei sa faci acte de caritate, poti sa le faci in afara campaniei electorale, ai trei ani si jumatate pentru acest lucru", a spus Duvaz.