Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a tinut astazi, la sediul partidului din Bd. Kiseleff, o conferinta de presa in care a lansat mai multe declaratii importante, care reprezinta in esenta o solie de pace a PSD catre partenerul de coalitie, PD-L.
Primul si cel mai important enunt al vicepresedintelui PSD a fost acela ca ruperea coalitiei de guvernare ar fi o greseala si ca partenerii vor trebui sa colaboreze pentru a gasi solutii pentru iesirea din criza.
"Ruperea coalitiei nu avantajeaza niciun partid politic si nu avantajeaza tara. Ce ar insemna in momentul de fata o criza politica sa fie concomitenta cu o criza economica pentru ca iata - o cadere economica de 8% este foarte de greu de remontat cu un guvern minoritar. Este greu de presupus ca un singur partid cu 32%, fie el si PD-L ar putea rezista unei asemenea crize si politice si economice", a spus Nita.
In al doilea rand, Constantin Nita, a declarat ca este multumit de negocierile purtate cu Fondul Monetar International referitoare la cresterea deficitului bugetar.
"Apreciez flexibilitatea FMI in renegocierea tintelor macroeconomice din acordul semnat. Am discutat despre deficitul bugetar, despre cum va fi el finantat. Noi dorim ca majorarea deficitului bugetar sa se duca in cresterea volumului investitiilor in locuinte si autostrazi", a spus Nita.
In al treilea rand retinem ca Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, militeaza pentru eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie.
"Exista alternative, cum ar fi cresterea redeventelor pentru apa minerala si pentru cateva materiale de constructii. Impozitul forfetar poate fi introdus in perioada de crestere economica pentru a reduce nivelul evaziunii fiscale sau pentru a scadea birocratia", a declarat ministrul.
In fine, Constantin Nita, apreciaza ca reducerea numarului de posturi din institutiile statului cu 20% nu este o solutia potrivita. In opinia sa, ar trebui reduse salariile.
"PSD nu e de acord cu aceasta propunere de reducere a personalului aparatului birocratic cu 20%. Noi suntem pentru pastrarea locurilor de munca. Consideram ca sunt alternative, cum ar fi reducerea cheltuielilor salariale cu 20%", a sustinut vicepresedintele PSD.