Deputatul Adrian Severin, seful Departamentului Externe din PSD, a declarat ieri ca partidul sau ia in calcul posibilitatea declansarii grevei parlamentare si a retragerii reprezentantilor sai din administratia publica locala, in cazul in care Coalitia aflata la putere va actiona in continuare pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. El a precizat ca la aceasta solutie se va recurge in cazul in care celelalte actiuni de riposta politica ale PSD vor esua.
„Ar fi, intr-adevar, o solutie finala, pentru ca la forta se raspunde cu forta. Daca vom fi calcati in picioare ca urmare a unei dictaturi a majoritatii, atunci ii vom lasa singuri sa guverneze. Este insa o solutie radicala, cu costuri politice importante“, a aratat Severin.
El a mentionat ca pana la un asemenea gest se va incerca sa se mearga pe calea dialogului politic si a solutiei juridice. „Suntem deschisi la dialog, dar avem in vedere si solutia juridica, respectiv Curtea Constitutionala“, a spus Severin. El si-a exprimat speranta ca Justitia va actiona in mod „curajos si intelept“, in spiritul respectarii Constitutiei si al legilor tarii, fara a se lasa timorata de actuala Putere.
Severin a mai spus ca PSD, ca membru al PES, va actiona si pe plan extern pentru a crea un cadru al „solidaritatii transfrontaliere“, astfel incat Constitutia Romaniei, tara aflata in proces de aderare la Uniunea Europeana, sa fie respectata de majoritatea guvernamentala de la Bucuresti.