Liderul PSD, Mircea Geoana, le va solicita organelor in drept o ancheta referitoare la provenienta fondurilor din care Agentia pentru Strategii Guvernamentale a tiparit 4 milioane de fluturasi publicitari cu imaginea premierului Tariceanu. Intr-un atac dur la adresa prim- ministrului, Mircea Geoana a declarat ca "PSD a semnalat si criticat foarte sever maniera in care premierul Tariceanu isi face reclama pe bani publici si aceste zeci de miliarde de lei, milioane de euro, care au fost cheltuite pentru poza domnului Tariceanu, probabil date la tiparit inainte ca Bruxellesul sa ne spuna ca ne mai amana cateva luni".
Liderul social-democratilor a calificat tiparirea fluturasilor ca "un gest nefiresc si frivol din punct de vedere politic, ce arata "o dorinta de a face propaganda pe o tema de interes general, strict pentru domnul Tariceanu".
Acesta a mai spus ca PSD va solicita o ancheta privind provenienta acestor fonduri si ca va astepta un raspuns privind modul in care s-a organizat licitatia pentru inscriptionarea fluturasilor respectivi.

Emil Boc: "O idee nu tocmai fericita"

Pe de alta parte, presedintele PD Emil Boc a declarat ca ideea fluturasilor publicitari semnati de premier nu a fost "tocmai fericita si oportuna". El este convins ca Tariceanu nu a avut intentia de a minimaliza contributia intregului Guvern la efortul de integrare. Boc a mai spus ca, "dupa datele sale", ministrii democrati nu au stiut de aparitia unor asemenea materiale publicitare.

Premierul sustine ca nu s-a implicat

In replica, Tariceanu a mentionat ca prim-ministrul nu se ocupa nici de decizia privind tiparirea unor fluturasi, nici de distribuirea lor, de asemenea lucruri ocupandu-se anumite structuri care au in sarcina componenta de comunicare a Guvernului. "Nu am fost instiintat, nici macar consultat si, ca sa va conving, cred ca as alege alta poza, daca ar fi sa aleg", a spus acesta. "Nu am incercat nici un moment sa-mi atribui merite dincolo de ceea ce am facut pentru integrare", a conchis premierul.