PSD considera ca presedintele Traian Basescu se amesteca nepermis in institutiile TVR si Radio, care sunt subordonate Parlamentului, precum si in viata altor partide, a declarat ieri purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean.
El a aratat ca toate comentariile lui Traian Basescu pe aceste teme sunt neconvingatoare si limbajul folosit de el este nedemn de persoana cu cea mai inalta functie in stat.
Potrivit lui Corlatean, Traian Basescu a promis ca va fi garantul libertatii presei in Romania si nu s-a tinut de cuvant, acest lucru fiind demonstrat de acuzatiile aduse administratiei prezidentiale privind implicarea ei in schimbarea conducerilor Televiziunii Romane si Radioului. “Fie Traian Basescu a mintit cand a spus ca este vorba de o intoxicare, fie nu stie ce se intampla despre propria sa curte“, a spus Corlatean, referindu-se la declaratiile sefului statului pe tema acuzatiilor de incercare de schimbare a conducerii SRTV si SRR.
PSD considera ca Traian Basescu trebuie sa-si asume responsabilitatea fata de acest lucru si sa demareze o ancheta, care sa se soldeze cu pedepsirea celor vinovati, a mai aratat Corlatean.
El a mai spus ca la intalnirile pe care le-a avut la Roma cu reprezentanti ai Internationalei Socialiste si ai Partidului Socialistilor Europeni Adrian Nastase a fost intrebat de acestia in legatura cu “derapajele anticonstitutionale si nedemocratice ale presedintelui Romaniei, Traian Basescu, precum si ale Guvernului Tariceanu“.