PSD sustine ca Traian Basescu si apropiatii sai ar dori ca in decembrie sa fie declansate alegeri anticipate, conducerea partidului adresandu-i ieri o scrisoare deschisa sefului statului, cerandu-i sa renunte la „interesele partizane“ si sa intre in rolul de presedinte al tuturor romanilor.
Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat ca Biroul Permanent National i-a adresat o scrisoare deschisa lui Traian Basescu, urmare a analizei situatiei politice din acest moment. „Este vorba de un plan de acaparare completa a puterii si de declansare a alegerilor anticipate“, a sustinut Dan Nica, apreciind ca declaratiile pe care le-a facut seful statului la plecarea spre Statele Unite au aratat ca este adevarat ca exista un astfel de plan.
Nica a sustinut ca acest plan va debuta cu retragerea ministrilor PD din Guvern, pe fondul crizei constitutionale care se doreste a fi declansata in Camera Deputatilor si Senat. Potrivit vicepresedintelui PSD, acest plan are ca obiectiv cresterea in popularitate a Partidului Democrat.
In scrisoare, PSD ii spune lui Basescu ca de la instalarea sa in functie Romania este guvernata din criza in criza, iar lupta politica se duce pe culoarele Parchetului General.