Deputatul social-democrat Aurel Nechita vrea sa promoveze doua initiative ale PSD privind invatamantul romanesc. Astfel, social-democratii vor burse de sustinere pentru elevii din familiile cu venituri modeste si in mod deosebit pentru cei din mediul rural.

"Ramanem in continuare o tara care are, la ora actuala, sub 2% studenti care provin din mediul rural. Si procentul nu creste, ci scade de la un an la altul pentru ca acesti copii de la tara, multi dintre ei extrem de capabili, nu au nici macar cum sa vina din judet la Galati, dar sa mai mearga la o universitate din Bucuresti, din Iasi sau din alta parte", a spus Nechita.

Acesta a mai precizat ca vrea sa promoveze si o lege a salarizarii pe care PSD doreste, de asemenea, sa o impuna in Parlament. Asta pentru ca, dupa parerea deputatului, trebuie mai intai o lege a salarizarii cadrelor didactice pentru a face atractiv domeniul pentru tinerii cu performante care vor sa devina dascali, si apoi sa se voteze o lege a invatamantului universitar si preuniversitar.

"Dorim o astfel de lege de salarizare mai intai, pentru ca dupa aceea sa discutam legea invatamantului pentru ca nu mai dorim sa se puna carul inaintea boilor. Una este sa stabilesti o lege de salarizare si alta e sa faci o lege a invatamantului in care stabilesti un car de norme si apoi vii si o platesti cu o lege de mizerie", a mai adaugat Nechita.