Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat dupa sedinta Biroului Permanent National ca formatiunea sa va depune in cursul acestei saptamani doua motiuni, una simpla privind situatia din invatamant si una de cenzura, anuntata mai demult.
Pentru a sanctiona erorile facute de actuala guvernare in cele 500 de zile de cand se afla la putere, Cristian Diaconescu a spus ca PSD va depune pana cel tarziu miercuri o motiune de cenzura. In acelasi timp, PSD urma sa depuna, in cursul zilei de ieri, la Camera Deputatilor o motiune simpla legata de "situatia dezastruoasa din invatamant", document prin care se va solicita demisia lui Mihail Hardau, ministrului Educatiei.
Diaconescu a declarat ca textul motiunii de cenzura pe care PSD vrea sa o depuna in cursul acestei saptamani este aproape finalizat. "Dorim sa dam un mesaj intregii societati romanesti in legatura cu un moment foarte dificil in care se afla Romania", a adaugat Diaconescu.
El a afirmat ca textul motiunii de cenzura va fi propus si celorlalte partide de Opozitie. "Daca ideile noastre vor fi impartasite, credem ca aceasta dezbatere este foarte necesara in Parlament", a declarat senatorul PSD.

Motiunea simpla, mai importanta decat pare

Totodata, Cristian Diaconescu a criticat reactia premierului Calin Popescu-Tariceanu fata de intentia PSD de a depune o motiune de cenzura, spunand ca o astfel de reactie este "neconstitutionala si antidemocratica".
La randul sau, deputatul PSD Victor Ponta a calificat motiunea simpla ca fiind mult mai importanta decat pare. "Daca deputatii liberali si nu numai voteaza aceasta motiune, domnul Hardau pleaca acasa si am rezolvat problema. Daca nu o voteaza, atunci inseamna ca premierul Tariceanu, care a vrut sa ia niste masuri si acum vedem ca nu le ia, inseamna ca vorbeste aiurea, vorbeste singur, nu este sustinut de nimeni si atunci trebuie sa plece primul-ministru", este de parere Ponta.