Campania electorala pentru Parlamentul European, lipsita de miza locala, a semanat plictis printre social-democratii din Bistrita-Nasaud chemati in numar de peste 300 la oras sa asiste la lansarea oficiala a candidatilor PSD din Regiunea de nord-vest. Potrivit Mediafax, treziti de dimineata, multi au adormit in sala, iar altii au citit ziare sau au vorbit la telefon. In final, s-au cinstit cu mancare si palinca, data gratis de partid.
Somnul i-a dat batai de cap chiar si fostului ministru al Apararii, Ioan Mircea Pascu, el insusi candidat pe listele PSD, insa pe locul al saptelea.
Asezati pe scaunele si la masute ascunse in spatele unor ghivece uriase de flori, liderii PSD si invitatii de la centru - Ecaterina Andronescu si Ioan Mircea Pascu, au luat rand pe rand cuvantul si i-au indemnat, care cum s-a priceput, pe cei prezenti, sa se implice in campania electorala care sta sa inceapa.
Fiecare insa a retinut ce-a putut din discursurile politicienilor. Europa este foarte importanta, dar indepartata si parca tot mai mult conteaza ale noastre. "Oricum am retinut mult. Trebuie sa ne ocupam de vecini, de prieteni, de tot ce exista ca sa reusim sa castigam alegerile. Oricum noi ne-am ocupat si inainte si in comuna noastra rezultatele deja se stiu", a spus un lider din Rodna.
Dupa circa trei ore de pregatire pentru lupta politica ce se apropie, social-democratii bistriteni s-au infruptat cu gustari reci pregatite de partid si s-au cinstit cu palinca.