Partidul Social Democrat protesteaza "fata de modul iresponsabil in care presedintele Basescu se implica, partizan, in campania electorala, in favoarea PDL", cerandu-i sefului statului "sa dea dovada de retinere si sa respecte principiul neutralitatii politice, consfintit de Constitutie". "Pentru orice om de buna credinta este evident ca, dupa o perioada de absenta din viata publica, odata cu inceperea campaniei electorale, programul presedintelui Basescu este, in mod transparent, un demers de campanie electorala", se arata intr-un comunicat al PSD remis luni publicitatii.
PSD subliniaza ca presedintele se adreseaza romanilor prin intermediul posturilor radio si TV, participa la evenimente religioase, organizeaza Ziua portilor deschise la Cotroceni si, de fiecare data, "nu ezita sa vorbeasca despre blaturile din campanie, sa indemne la incisivitate politica si sa isi exprime fara nicio retinere sustinerea pentru candidatii PDL".
PSD apreciaza ca rezultatul agitatiei electorale a presedintelui Basescu este "cresterea violentei fizice din campanie, violenta ai carei protagonisti sunt, de fiecare data, membrii ai PDL, precum si instaurarea unei tensiuni politice daunatoare unei corecte campanii electorale".
Atentia electoratului este, in mod deliberat, deturnata de la problemele reale ale adminstratiei locale spre teme de scandal, sterile si spre false dezvaluiri privind fapte de coruptie, apreciaza Partidul Social Democrat, in opinia caruia Traian Basescu incalca "atat litera cat si spiritul Constitutiei, pentru a-si favoriza partidul".
PSD cere presedintelui Basescu sa dea dovada de retinere si sa respecte principiul neutralitatii politice, consfintit de Constitutie. Social-democratii fac, in acelasi timp, apel la toate fortele politice implicate in aceasta confruntare electorala sa se abtina de la utilizarea violentei si sa mentina dezbaterea politica in sfera problematicii de maxima importanta a administratiei locale, se arata in comunicatul citat.
PSD saluta "efortul institutiilor media de a mentine dezbaterea politica in limite civilizate si priveste, in acelasi timp, cu ingrijorare, tendinta unor posturi radio si TV, precum si a unor ziare, de a se transforma intr-o tribuna politica a presedintelui Basescu si a derapajelor sale de la regulile jocului democratic".