Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu s-a adresat in special PD-L si premierului Emil Boc atunci cand a afirmat ca partidele din coalitia de guvernare se ocupa de comisia Udrea, in loc sa discute despre criza.
"Guvernul nu trebuie sa se ocupe de comisia Udrea, si nici partidele. Partidele trebuie sa se preocupe de criza. Asta este lucrul pe care noi, PSD, l-am spus. Presupun ca, vorbind catre Guvern, domnul Traian Basescu s-a adresat in special PD-L si primului-ministru", a comentat Duvaz afirmatiile facute de seful statului, miercuri seara, la TVR.
Duvaz a precizat, totodata, ca ar fi tentat sa-i dea dreptate, in principiu, presedintelui Traian Basescu, in cazul comisiei Udrea, daca nu cumva seful statului, prin declaratiile facute, a incercat sa minimalizeze rolul public al Parlamentului asupra activitatii ministrilor.
"Guvernul nu trebuie sa fie preocupat de comisia Elena Udrea , pentru ca aceasta comisie, ca orice comisie parlamentara de ancheta, nu face decat sa verifice activitatea unui ministru acolo unde exista indicii ca sunt cheltuieli ale banului public in mod cel putin nepotrivit, daca nu cumva - dar asta deocamdata nimeni nu poate sa spuna - ilegal", a mai spus Duvaz.
Presedintele Traian Basescu este iritat ca partidele din coalitia de guvernare, in loc sa discute problemele de fond intr-o situatie de criza, se ocupa de Elena Udrea, el calificand aceasta abordare drept "ridicola".