Faclia de Cluj: Ion Iliescu: Cunoastem o saracire a climatului nostru de partid

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat marti, la o dezbatere, ca din punctul sau de vedere partidul se confrunta cu ""o saracire"" a climatului sau in special referitor la problemele fundamentale.
"Cunoastem o saracire a climatului nostru de partid (...), a problemelor noastre fundamentale. Conectarea noastra la miscarile europene e cam saracita. S-au cam birocratizat liderii partidului nostru sau se afunda in problemele administrative zilnice. Trebuie sa pastram partidul ca structura politica, care sa ridice nivelul de gandire, de analiza, de dezbatere a problemelor fundamentale din societatea noastra, pentru ca numai asa un partid se afirma ca forta producatoare", a argumentat Ion Iliescu cu prilejul dezbaterii "120 de ani de social-democratie in Romania" organizata de Clubul de la Bucuresti.
Fostul presedinte a mai vorbit despre cultura lumii contemporane si nivelul de abordare al acesteia, referindu-se totodata la nivelul de cultura din PSD.
"Ma refer si la nivelul de cultura al exponentilor nostri, al reprezentantilor nostri si partidul pe de alta parte ca stimulator al vietii ideologice al atmosferei de idei din societatea noastra", a adaugat presedintele de onoare al PSD.