Social-democratii au decis sa ia in calcul introducerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, in cazul in care Puterea nu se intoarce la „agenda reala“ a tarii. Liderii PSD au acuzat Alianta D.A. ca incearca sa instaureze o „dictatura portocalie“ in administratie, precizand ca ii vor denunta abuzurile.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca formatiunea sa va continua sa sustina „efortul de respectare a Constitutiei in lupta politica oarba“ pe care actuala Putere o duce pentru inlocuirea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. Geoana a precizat ca PSD va avea o actiune politica „extrem de viguroasa“ in lupta impotriva „epurarii politice si a prigoanei“ alesilor locali, mai ales a celor social democrati, prin incercarile de modificare a Legii administratiei publice locale. „Partidul nostru este hotarat ca, in conditiile in care Guvernul si actuala Putere nu se intorc imediat la agenda reala a tarii, sa ia in considerare posibilitatea introducerii unei motiuni de cenzura in Parlament“, a subliniat Geoana. La randul sau purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca motiunea „este singura posibilitate de a readuce guvernarea la agenda cetateanului, iar, daca nu, de a sanctiona guvernarea conform regulilor democratice de functionare a statului“.

Opozitia semnaleaza abuzurile din administratia locala

Conducerea PSD a acuzat actuala Putere de „dictatura portocalie“ in administratia publica locala, in contextul „gravelor abuzuri“ semnalate de primarul Constantei, Radu Mazare, si presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac. La randul sau, Mircea Geoana a catalogat situatia de la Botosani drept o actiune „complet nelegala si extrem de politica“. El a subliniat ca „este un atac politic pe o cauza imaginara, in care se incearca decapitarea judetului si a organizatiei PSD din acest judet“. In ce priveste cazul Mazare, Geoana a spus ca, pana acum, nu a avut dovada faptului ca Puterea incearca „sa santajeze si sa forteze oameni, pentru a depune declaratii mincinoase“ ca sa se poata incrimina un ales local.