Trezorierul PSD, Aristide Roibu, a acuzat miercuri agentia Urban si Asociatii de "santaj", in conditiile in care aceasta s-a adresat presei pentru a recupera o datorie de la PSD, inainte de a avea o conciliere pe aceasta tema cu el. "Ei s-au adresat presei probabil ca sa-si faca publicitate si sa exercite o presiune. Doresc sa stiu cine este aceasta societate, sa vedem daca in obiectul ei de activitate exista exercitarea unor presiuni, pentru ca recuperatori mai sunt si altii care intra in zona penalului", a precizat Roibu.
El a aratat ca asteapta un document scris, care sa ii fie adresat, pentru a putea demara colaborarea cu aceasta societate, in conditiile in care legea prevede in mod expres ca in orice faza, inainte de justitie, are loc o conciliere care se face in scris. "Am primit un telefon. Nu am primit niciun fel de hartie, nicio solicitare scrisa. Le-am solicitat sa imi trimita in scris despre ce este vorba. Pana cand nu primesc documente justificative si o solicitare in acest sens, eu nu am ce sa discut", a aratat trezorierul PSD.
Roibu a declarat ca respectivul contract a fost semnat de catre mandatarul financiar din perioada respectiva si nu de catre trezorierul partidului. "Trezorierul are obligatia sa verifice. Eu nu pot sa fac plati pe simpla afirmatie sau pe sesizari facute la presa. In anumite situatii prefer sa am o hotarare judecatoreasca decat sa fac o plata care sa se considere ilegala si sa fie imputata colaboratorilor mei. "Trebuia sa vina la mine. Asa le-am propus. Conduita lor este necivilizata, este o conduita de presiune, de santaj", a spus Roibu.
RP Media Production din Bucuresti a mandatat agentia de colectare debite Urban si Asociatii sa negocieze cu Consiliul National al PSD plata datoriilor provenite din campania electorala a anului 2004, pentru executarea a 17.000 de caciulite si fulare cu sigla partidului.