HotNews.ro informeaza: Prima zi a Consiliului National al PSD. Ponta, Nastase si Dragnea le-au cerut pesedistilor ca la 1 ianuarie "sa fie in dispozitiv" pentru campania electorala
Liderii social-democrati Victor Ponta, Adrian Nastase si Liviu Dragnea s-au intalnit vineri cu organizatiile de Tineret, Femei, Pensionari si Diaspora si au cerut mobilizare generala pentru campania electorala. Adrian Nastase i-a atentionat pe tinerii din partid ca in 2012 campania se va duce, in mare parte, pe internet si trebuie sa fie activi pe Facebook iar secretarul general al PSD, Livu Dragnea le-a cerut seniorilor din partid activitate intensa de comunicare cu oamenii. Presedintele PSD, Victor Ponta i-a atentionat pe pesedisti sa aiba grija ce comunica pentru ca "nu trebuie sa promita ce partidul nu poate oferi, chiar cu riscul de a se pierde voturi".
"Nu cred ca anul viitor noi va trebui sa recurgem la vechile metode de campanie electorala, promisiuni 'o sa dublam', 'o sa dam', 'o sa facem' . Cred ca anul viitor trebuie sa fim foarte, foarte, foarte seriosi in ceea ce promitem si sa nu vorbim de absolut nimic despre ceea ce noi stim ca nu se poate face a doua zi, nu vreau sa fim ca cei care au castigat alegerile data trecuta, care ne-au spus ca sunt bani de pensii, de salarii (...) ca totul e foarte bine si s-a dovedit exact contrariul", a declarat Ponta.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea i-a laudat pe seniorii social-democrati aratand ca acestia reprezinta cea mai activa si dinamica organizatie. Totodata, Dragnea, in calitate de coordonator al campaniei electorale la nivel national le-a cerut seniorilor, mobilizare pentru viitoarele alegeri.
"Vreau ca 1 ianuarie sa prinda tot partidul in dispozitiv. (...) Vreau ca informatiile sa ajunga la dvs. putin ‘traduse‘ - una din marile provocari ale noastre o reprezinta transformarea abstractiei in realitati palpabile. Noi trebuie sa transmitem oamenilor ce vrem sa facem in cuvinte simple, pe intelesul fiecaruia. Fiecare om trebuie sa stie ce se va intampla cu viata lui cand USL va veni la putere", a afirmat Dragnea.
Adrian Nastase le-a cerut tinerilor social-democrati sa-si faca conturi pe Facebook pentru ca batalia electorala in 2012 se va duce pe internet. "Sunteti mai potriviti pentru a va angaja intr-o batalie intr-o zona care va conta din ce in ce mai mult, cea a comunicarii pe internet. Conturile de Facebook...Cati dintre voi aveti conturi de Facebook? Banuiesc ca toti(...)
Bataliile pe bloguri, batalia intr-o zona a comunicarii lipsita de inhibitii si in acelasi timp capabila sa modeleze reactii, sa determine, sa influenteze optiunile, inclusiv cele politice sau electorale", le-a explicat Nastase celor reuniti in Comitetul Executiv al TSD.
Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut tinerilor mai multa implicare in 2012 in campania electorala."Mai multa benzina in motorul de la TSD si la anul trebuie sa fiti partea dinamica a organizatiei. (...) La anul, eu nu mai particip la raliuri, voi nu mai faceti scoli de vara, la anul toata lumea face campanie de la inceput si pana la sfarsit", a spus Ponta.
Femeile social-democrate au fost curtate intens de Adrian Nastase si Liviu Dragnea. "Reprezentati o forta extraordinara, nemobilizata suficient. Poate nu am stiut pana acum sa dam mesajele noastre suficient de bine in zona femeilor si, poate, in general, in tara. Este un moment important cand vom discuta despre statul social responsabil, democratie si libertate, economie si statul de drept, despre raportul dintre cetatean si statul care trebuie sa-l apere, sa-l ajute atunci cand este nevoie‘‘, a spus Adrian Nastase.
Secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, le-a curtat si complimentat pe social-democrate afirmand ca partidul nu-si poate atinge obiectivele fara suportul acestora. ‘‘Nu putem sa ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus, sa castigam cu mult peste 50% fara dvs. Este imposibil. Nu cred ca altcineva poate simti mai bine ceea ce-si doreste o femeie, o mama, o sotie de la o guvernare. (...) Daca un barbat crede ca el conduce familia sau casa, inseamna ca nu intelege viata. (...)Este important sa transmiteti prin actiunile pe care le faceti ceea ce vrea sa faca PSD, USL cand va veni la guvernare. Cred ca sunteti capabile sa determinati o miscare feminista in Romania‘‘, a spus Dragnea.
Consiliul National al PSD se desfasoara pe doua zile. In prima zi s-au desfasurat ateliere de lucru, pe domenii precum economie, agricultura, educatie, sanatate, cultura, justitie si administratie iar in ultima zi a Consiliului, liderii PSD vor prezenta rapoartele si concluziile dezbaterilor.