Protestul PNL, PSD si PC: La consultari au intrat pe usa din dos si "independentii"
Liderii Partidului National Liberal, Partidului Social Democrat si Partidului Conservator - Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin - au parasit consultarile, inainte de a se fi terminat, impreuna cu ceilalti membri ai delegatiile formatiunilor lor, protestand astfel fata de faptul ca Traian Basescu a chemat la Palatul Cotroceni si reprezentanti ai traseistilor politici din Grupul falsilor "independenti".
Cei trei lideri ai PSD, PNL si PC arata ca invitatia a fost trimisa doar pentru partidele parlamentare, precum si pentru grupul minoritatilor din Parlament si nu era nimic specificat pe aceasta invitatie de Grupul as-zisilor "independenti".
Crin Antonescu a facut acest gest ca semn de protest fata de convocarea si tratarea pe picior de egalitate la aceste consultari a delegatiei grupului senatorilor "independenti", grup format din parlamentari care au dezertat din PSD si PNL in ultima perioada.
15 minute a durat prezenta delegatiei PNL la consultarile la care au fost invitati de presedintele Traian Basescu pe tema modificarii Constitustiei. Liberalii au ascultat expunerea presedintelui, apoi l-au informat pe Traian Basescu ca nu sunt dispusi sa gireze cu prezenta lor legitimitatea independentilor , "o adunatura" care au tradat nu numai partidele politice, ci si electoratul care i-a votat.
"Noi am dat curs invitatiei pe care in mod firesc presedintele a facut-o pe subiectele propuse pentru acest dialog: modernizarea statului, modificarea Constitutiei, subiecte foarte importante pe care PNL are puncte de vedere ferme. Problema care ne-a facut sa parasim consultarile este una de principiu. Intelegem sa participam si la consultari la nivelul partidelor parlamentare plus grupul minoritatilor, formatiuni politice care au identitate, care s-au prezentat la alegeri sub acest nume, cu un program, legitimate de ultimele alegeri prin votul cetatenilor Romaniei. Prezenta asa numitului grup al independetilor este inacceptabila. I-am spus presedintelui Basescu ca daca cautioneaza situatia din Parlament noi nu suntem dispusi sa cautionam acest lucru. Atat timp cat presedintele pune toate partidele politice pe acelasi palier cu un grup de adunatura cu un grup de oameni care au tradat nu numai partidele din care au facut part cat si electoratul, noi nu suntem dispusi sa participam" a explicat Crin Antonescu.