Parlamentarii Aliantei PNL-PD, senatorul Adrian Cioroianu si deputatii Raluca Turcan, Valentin Iliescu si Cristian Radulescu, si-au retras la inceputul saptamanii proiectul de lege privind functionarea societatilor de radiodifuziune si televiziune pentru a depune unul nou-nout.
Deputatul PD Valentin Iliescu a precizat ca au fost preluate de initiatori 114 amendamente, rezultate din dezbaterile cu salariatii SRR si SRTV, ONG-uri si specialisti in mass-media. El s-a laudat ca prin acest proiect s-a reusit depolitizarea si profesionalizarea viitoarelor consilii de administratie.
Potrivit initiativei legislative, ce va fi dezbatuta in regim de urgenta, functia de presedinte al CA a fost separata de cea de director general si a fost infiintata o comisie de evaluare editoriala. De asemenea, membrii CA-urilor vor fi propusi pe baza unor criterii de competenta astfel: cel putin cinci din partea partidelor parlamentare, cel putin patru de catre societatea civila, cel putin doi de personalul angajat al fiecarei societati si cate unul din partea Presedintiei si a grupului minoritatilor nationale.