Fostul presedinte executiv al PSD, Octav Cozmanca, anunta ca se retrage din actiunea politica initiata de prof. univ. dr. Aurelian Bondrea "de creare a unei adevarate stangi pe esichierul politic romanesc".
"Dupa luni de zile de eforturi sustinute la nivel central si la judete, inclusiv realizarea unui sondaj de opinie serios privind necesitatea si oportunitatea acestei initiative, am ajuns intr-un blocaj total in procesul de fondare a unei stangi autentice, democrate. Desi, la inceput, am avut toate promisiunile de asigurare a conditiilor si logisticii necesare pana la dobandirea personalitatii juridice de catre noul partid, ulterior au inceput sa apara suspiciuni, tergiversari, lansarea unor zvonuri" - arata Octav Cozmanca.
El sustine ca s-au pierdut "si timpul si oportunitatile create, inclusiv climatul favorabil si sprijinul unor forte politice sanatoase din tara si din Europa". Octav Cozmanca subliniaza ca nu a acceptat sa fie manipulat sau folosit pentru alte scopuri decat cele asumate, "corecte si legale", avand un comportament "demn, serios si corect, dovedind caracter si verticalitate".
Cozmanca a precizat ca va continua eforturile pentru realizarea "unei autentice stangi democrate", chiar daca va renunta la proiectele de statut si la programul politic initiat de profesorul Aurelian Bondrea.
Unii comentatori afirma ca profesorul Bondrea si gruparea sa sunt in slujba generalului Oprea, care pune la cale un partid format din traseisti politici racolati de la PSD si PNL.