Ministerul Public
precizeaza ca nu s-a
constituit niciun dosar privind interferente la nivelul institutiilor statului. "Nu avem constituit un dosar in legatura cu cele publicate. Vom informa
in momentul in care
se va constitui un astfel
de dosar", a comunicat Biroul de presa
al Ministerului Public.
PSD cere Parchetului ICCJ si DNA sa se autosesizeze in privinta acuzatiilor de coruptie pe care si le-au adus reciproc presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, sambata, presedintele PSD, Mircea Geoana, la finalul sedintei Comitetului Executiv al partidului.
Geoana a anuntat ca, daca Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Departamentul National Anticoruptie nu se vor autosesiza, social-democratii vor sesiza organele de ancheta pentru a declansa "neintarziat" cercetari penale in privinta acuzatiilor de coruptie pe care si le-au adus seful statului si prim-ministrul.
Procurorul general al Romaniei, Laura-Codruta Kövesi, a declarat, joi, ca va verifica informatiile aparute in legatura cu scandalul biletului pe care il asteapta sa intre in posesia procurorilor, apreciind ca, "teoretic", documentul s-ar incadra la infractiunea de coruptie.
"Dupa cum stim, in Romania se pedepseste cumparatorul traficului de influenta", a spus Kövesi, adaugand ca vor fi analizate si verificate toate datele, dupa care se va stabili daca Parchetul se va autosesiza.
Tot joi, Biroul de presa al DNA, care a comunicat decizia de a nu se autosesiza, a adaugat ca, in cazul in care vor aparea alte elemente, acestea vor fi analizate si ulterior se va lua o masura.
Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat, joi seara, ca nu exclude ca, dupa consultarea avocatilor, conservatorii sa faca o plangere penala in legatura cu documentul referitor la ALRO, trimis de presedintele Traian Basescu fostului ministru al Economiei Codrut Seres.
Presedintele PC l-a acuzat, joi, intr-o conferinta de presa, pe presedintele Traian Basescu de trafic de influenta, sustinand ca seful statului i-ar fi cerut fostului ministru al Economiei Codrut Seres sa intervina in favoarea unui grup de interese.
Voiculescu a aratat o adresa a societatii ALRO Slatina, care, conform liderului PC, dorea energie ieftina. Liderul conservator a sustinut ca pe adresa este o adnotare a presedintelui Traian Basescu, prin care i se cerea ministrului Seres sa analizeze documentul.
"Rog analizati scrisoarea si dispuneti masuri in conformitate cu interesele Guvernului si, daca este posibil, si cu interesele economiei nationale", ar fi scris seful statului, conform lui Voiculescu.
Purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale, Adriana Saftoiu, a respins, joi, acuzatiile de trafic de influenta formulate de liderul PC, Dan Voiculescu, la adresa sefului statului, precizand ca acest tip de corespondenta intre Presedintie si institutii este normal.
ALRO Slatina a cerut, in aprilie 2006, sprijinul presedintelui Traian Basescu pentru identificarea unor surse ieftine de energie, in lipsa carora grupul risca sa-si sisteze activitatea, si i-a prezentat sefului statului doua solutii, un contract pe termen lung sau un parteneriat cu Nuclearelectrica.