Guvernul a cerut ieri Curtii de Apel Galati stramutarea procesului pe care i l-a intentat o croitoreasa, care a reclamat ca amanarea euroalegerilor i-a incalcat drepturile cetatenesti si ca viata ei ar fi fost alta daca aceste alegeri ar fi avut loc la data stabilita initial.
Judecatorul galatean Vasile Susanu a anuntat ca cererea prin care Guvernul solicita stramutarea va fi judecata la 4 mai, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Croitoreasa Manuela Golimba a depus la 16 martie, la o zi dupa expirarea termenului legal de depunere a listelor de candidati, la Curtea de Apel Galati o cerere prin care solicita ca instanta sa constate ca ordonanta Guvernului de amanare a alegerilor europarlamentare este ilegala.
In cerere, reclamanta sustine ca i s-au incalcat drepturile cetatenesti si ca, daca alegerile ar fi avut loc la termenul stabilit initial, "ar fi avut o alta viata". Manuela Golimba a fost reprezentata in instanta de avocatul Mihai Boldea, care este si purtatorul de cuvant al organizatiei municipale Galati a PD. (C.C.)