Intreaga saptamina a fost marcata de discutiile purtate pe marginea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu. Organizatiile neguvernamentale au organizat dezbateri publice care au avut ca tema importanta momentului "19 mai", iar partidele politice si-au continuat campania electorala in intregul judet.

Trebuie facuta precizarea ca PNL a reusit marea performanta de a aduce in oras, in doar doua zile, doi ministri, in afara de ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Ramine de vazut daca membrii Guvernului Tariceanu vor mai fi dornici sa viziteze judetele tarii si dupa referendumul de la 19 mai.

In final trebuie spus ca becalistii au decis ca dupa referendumul de la 19 mai sa inceapa o campanie de stringere de semnaturi pentru organizarea unui referendum in sensul suspendarii Parlamentului.

Cel mai activ partid politic

Partidul National Liberal a reusit sa atraga atentia prin aducerea in orasul nostru a mai multor membri ai Cabinetului Tariceanu. In ceea ce priveste capitolul "cel mai inspirat om politic", trebuie sa spunem ca nici un politician local nu a reusit saptamina trecuta sa rupa gura tirgului.

Cele mai tari declaratii

"Basescu 'cinci minute', pentru ca asa il cheama acum, isi finanteaza campania electorala din surse dubioase. Cei mai multi bani ii vin de la 'oligarhii buni', pe care el i-a protejat in permanenta", a declarat senatorul PRM de Galati Carol Dina.

"Romanii care vor sa-l salveze pe Traian Basescu trebuie sa voteze DA la referendumul de la 19 mai", a declarat social-democratul George Cubasa.