Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ieri, prin tragere la sorti, ordinea in care partidele parlamentare vor fi inscrise in buletinele de vot pentru scrutinul din 28 noiembrie. Prima formatiune politica scoasa din urna de judecatorul Emil Ghergut, presedintele BEC, a fost Partidul Romania Mare, care va ocupa astfel prima pozitie pe buletinul de vot pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului.
Urmatorul loc pe buletinul de vot a revenit UDMR, locul trei fiind ocupat de Uniunea Nationala PSD+PUR, iar locul patru de Alianta D.A. PNL-PD.
Ordinea stabilita de tragerea la sorti va fi respectata la tiparirea buletinelor de vot din toata tara.
Cele patru formatiuni parlamentare vor fi urmate pe buletinele de vot de listele de candidati ale partidelor si aliantelor neparlamentare si ale organizatiilor apartinand minoritatilor nationale. Purtatorul de cuvant al BEC, judecatorul Victor Pasca-Camenita, a precizat ca ordinea in care acestea vor fi tiparite pe buletinele de vot va fi stabilita, in fiecare circumscriptie in parte, de presedintii Birourilor electorale de circumscriptie.
In situatia formatiunilor neparlamentare, tragerea la sorti se va desfasura in doua etape, la prima participand formatiunile care au depus liste de candidati atat pentru Camera Deputatilor, cat si pentru Senat. In aceasta situatie, cu liste complete de candidaturi, se afla Partidul Ecologist Roman si Partidul Socialist Unit.