Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, propune, printr-o initiativa legislativa, ca presedintele Romaniei sa se poata adresa saptamanal cetatenilor romani, prin intermediul postului public de radio, dupa modelul american.
Potrivit proiectului lui Funar, durata emisiunii ar urma sa fie, de regula, de 30 de minute, seful putand ca abordeze in cadrul interventiei sale probleme de politica interna si externa.
In expunerea de motive la proiectul de lege, senatorul PRM mentioneaza ca in Statele Unite ale Americii, mesajul radiodifuzat al Presedintelui SUA a devenit traditional, acest gen de emisiuni radiofonice starnind un mare interes si bucurandu-se de o larga audienta. "Initiatorii considera ca a venit timpul ca experienta reusita din SUA sa fie aplicata si in tara noastra", sustine Gheorghe Funar, care adauga ca, in cadrul acestor emisiuni, presedintele va avea posibilitatea sa informeze corect pe romanii din tara si din strainatate, "din cea mai autorizata sursa".
Initiativa legislativa primind mesajele radiodifuzate ale Presedintelui Romaniei este semnata, alaturi de Gheorghe Funar, de un alt senator PRM, Carol Dina.