PRM va depune joi, la Curtea Constitutionala, contestatia la legea votului uninominal, a anuntat, miercuri, presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor.
Corneliu Vadim Tudor a declarat, in cadrul ceremoniei de semnare a Pactului national pentru educatie, ca in cursul zilei de joi parlamentarii PRM, impreuna cu alti parlamentari independenti, vor transmite la Curtea Constitutionala o sesizare privind Legea votului uninominal, adoptata marti de Camera Deputatilor. "Sunt convins ca se va constata neconstitutionalitatea in mai multe puncte a legii votului uninominal", a spus Vadim Tudor.
Presedintele PRM a mai anuntat ca formatiunea pe care o conduce a strans numarul necesar de semnaturi de la parlamentari PRM, PC si independenti astfel incat sa poata sesiza Curtea Constitutionala referitor la neconstitutionalitatea unor prevederi ale legii privind introducerea votului uninominal. El a spus ca numarul necesar de semnaturi a fost depasit, fiind stranse, pana in acest moment, aproape 30 de semnaturi.
Intrebat daca PC a semnat sesizarea de neconstitutionalitate ce va fi transmisa Curtii Constitutionale, Vadim Tudor a raspuns afirmativ. "Au semnat si ei si au semnat mai multi oameni si senatori independenti", a mentionat el.
In opinia sa, sesizarea este "beton armat", iar cei noua membri ai Curtii nu au cum sa nu aprobe aceasta exceptie de neconstitutionalitate, pentru ca aceasta lege creeaza "cetateni de categorii diferite", impotriva Legii fundamentale. "De exemplu, cine nu are cinci salarii medii pe economie nu poate sa se inscrie la alegeri", a spus el. Vadim a criticat si faptul ca reprezentantii partidelor minoritatilor pot sa candideze in toate colegiile electorale. "Marko Bela se poate inscrie in toate colegiile, dar Gheorghe Funar nu poate decat la Cluj sau la Bucuresti. Nu e corect asa ceva, pentru ca Marko Bela recolteaza voturi din toata tara si este o lupta inegala", a subliniat senatorul PRM.