PRM si-a luat in serios statutul de partid de opozitie si a inceput sa critice coalitia aflata la guvernare inca din primele zile ale acestui nou an. Intr-un comunicat remis ieri publicitatii, PRM considera ca aceasta “continua nociva traditie a algoritmului, initiata si aplicata de CDR in perioada 1996-2000“.
Acuzatia PRM este motivata prin faptul ca, desi se anuntase initial ca noii prefecti vor fi numiti pana la 31 decembrie 2004, termenul s-a prelungit pana la 10 ianuarie 2005. Aceasta amanare este pusa pe seama neintelegerilor aparute intre formatiunile politice care alcatuiesc coalitia. PRM spera insa ca noul Executiv va evita “metodele dezastruoase“ aplicate in perioada 1996-2000.
“Presa a semnalat deja tensiunile acute existente intre PNL, PD, PUR si UDMR in disputa pentru obtinerea cat mai multor prefecturi. Din nefericire, noua putere isi incepe activitatea printr-un blocaj. Aceasta veritabila intoarcere in timp la eternele frictiuni si dispute pentru functii din perioada 1996-2000 va avea repercusiuni grave asupra intregii societati romanesti. O administratie paralizata de aplicarea algoritmului nu va putea functiona eficient si nu va aplica reformele structurale impuse de procesul de aderare la Uniunea Europeana“, se spune in comunicatul PRM.