PRM face apel la PDL si PSD sa depuna o motiune de cenzura care sa duca la caderea Guvernului daca acesta nu va gasi resurse financiare pentru majorarea cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice si a celorlalte categorii de bugetari, a anuntat, vineri, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar.
Gheroghe Funar a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca s-a ajuns "la o anomalie, chiar o mostra de tampenie din partea Guvernului" in ceea ce priveste majorarea salariilor dascalilor. "In luna ianuarie 2008, Guvernul a venit cu o ordonanta de urgenta, nr. 15, care stabilea cresterea salariilor cadrelor didactice. Ordonanta a ajuns in Parlament sub forma unui proiect de lege, iar parlamentarii au amendat proiectul in privinta procentului de majorare a salariilor si s-a stabilit ca profesorii beneficiaza de o crestere cu 50 la suta", a spus Funar.
El a precizat ca Guvernul "isi da acum cu stangul in dreptul si da inca o mostra de tembelism si ameninta ca va ataca la Curtea Constitutionala propria ordonanta".
Funar a subliniat ca exista surse "uriase" de finantare pentru cresterile salariale.
In opinia senatorului PRM, Guvernul ar putea face rost de bani in urma rezilierii contractului de privatizare a Petrom, care ar aduce zece miliarde de euro la buget, sau in urma modificarii art. 216 din Codul Fiscal, care prevede scutirea de orice obligatii fiscale de firmele care se ocupa de exportul petrolului si gazelor naturale.