AGERPRES informeaza: Victor Ponta: "Caderea Guvernului Boc este o prioritate, suspendarea presedintelui, nu"
Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, marti, la Radio Romania Actualitati, ca ramane, in continuare, o prioritate caderea Guvernului si ca Opozitia va mai incerca si in sesiunea parlamentara viitoare, prin motiune de cenzura, sa dea jos Executivul condus de premierul Emil Boc.
Liderul social-democratilor a afirmat, insa, ca suspendarea presedintelui Traian Basescu nu mai este o prioritate si ca asteapta si de la sefului statului, "dupa al saptelea an de mandat, sa fie mai serios, sa fie mai atent cu ceea ce spune". "Sigur ca da (este prioritara caderea Guvernului Boc - n.r.). Pentru ca, daca pot, asa, sa fac o gluma amara, un haz de necaz, am spus ca atunci cand domnul Boc este la serviciu, Romania pierde cinci milioane de euro pe zi, cand nu este la serviciu, plecat in China, pierde doar un milion de euro pe zi. Dincolo de gluma, Guvernul actual este un guvern extrem de incompetent si vreau sa nu fie considerate insultatoare cuvintele mele. Oameni cum este domnul Igas la Interne, cum este domnul Ialomitianu la Finante, cum este domnul Tabara la Agricultura sunt oameni a caror competenta profesionala, in primul rand, noi o contestam. Oamenii acestia nu sunt pregatiti sa conduca ministere atat de importante. (...)Sa schimbam Guvernul Boc cat mai repede ramane o prioritate absoluta", a afirmat Ponta.
"Nu poti sa te duci sa spui la televizor, chiar daca poate ai spus-o asa, la suparare, ca indiferent de ce voteaza romanii, daca romanii vor vota majoritate absoluta pentru USL, tu tot nu vrei sa-l pui pe USL, vrei sa-l pui pe domnul Boc. E o declaratie neserioasa si iresponsabila", a mai spus presedintele PSD.
Victor Ponta si-a exprimat speranta ca printre prioritatile acestei toamne va fi si acel comitet tripartit - Putere, Opozitie si Banca Nationala - unde sa se vorbeasca despre masuri economice. "De asemenea, pe baza lectiilor invatate in aceste zile de campanii partiale, sa adoptam o lege, prin care sa interzicem total mita electorala. (...)Eu cred ca in 2012, indiferent de tensiunea intre cele doua parti politice, trebuie totusi ca oamenii sa decida prin votul lor - daca le-au placut cei de la putere, sa-i pastreze la putere, daca nu le plac cei de la putere, atunci sa voteze pentru alternativa, iar USL este o alternativa in acest moment, in mod indiscutabil", a afirmat Ponta.