Principele Radu Duda s-a retras, astazi, din cursa prezidentiala, "cu parere de rau, dar cu speranta pentru viitor", spunand ca "de aici incolo, campania prezidentiala nu va mai fi o lupta electorala, ci o lupta intre clanuri". Va fi o repetare a greselii din 1997.
"De cand am hotarat sa ma prezint la alegerile prezidentiale pana astazi, au trecut cinci luni. Acum stiu ca "Romania Altfel" este posibila, ca ea are adepti. Cei 12% dintre romani care ar dori sa voteze cu mine sunt un izvor de bine nepretuit. Ei s-au asezat in jurul ideii de respect al Statului si de profesionalism in viata publica fara sa-i oblige nimeni. 12% dintre romani convinsi sunt mai puternici decat 35% dintre romani pacaliti, constransi sau interesati", spune Duda.
Principele mai precizeaza ca, in acest moment, "stanga politica este in buzunarul prezidential. Dreapta politica a ales sa ignore proiectul Casei Regale, crezand ca astfel va avea un castig politic pe termen scurt. Va fi o repetare a greselii din 1997".
Principele Radu Duda si-a anuntat intentia de a candida pentru functia de presedinte al Romaniei pe 9 aprilie, anul acesta. Anuntul a fost facut la Palatul Elisabeta, acolo unde principesa Margareta si principele Radu de Hohenzollern-Veringen s-au intalnit cu Betsy Myers, consultantul campaniei lui Barack Obama.
Myers a spus chiar ca singurul candidat pe care "l-ar sustine la alegerile prezidentiale din Romania ar fi Alteta Sa Regala".