O parte a comisiilor de specialitate ale Consiliului Judetului Galati a inceput anul in forta. Si asta pentru ca se pregateste, in primul rind, proiectia bugetara pentru 2007. Comisia de dezvoltare urbanistica, refacerea, conservarea si protectia mediului, a monumentelor istorice si de arhitectura a avut saptamina aceasta o prima sedinta in care s-au analizat mai multe aspecte privind trecerea din domeniul public in cel privat al judetului a unei serii de terenuri ale unor spitale din judet. De asemenea au mai fost alocate sume pentru continuarea programului Impact, derulat de ATOP Galati si s-a dat un aviz consultativ la o solicitare a Autoritatii de Sanatate Publica privind reducerea numarului de paturi de la Spitalul de Urgenta, intr-o formula revizuita.

De asemenea consilierii judeteni membri ai comisiei amintite au dezbatut si alocarea sumelor necesare pentru demararea lucrarilor la Centrul de Afaceri, cladire situata linga sediul Prefecturii Galati. Realizarea acestui centru a fost inclusa intr-un program cu finantare externa, pentru care s-a realizat inca o data licitatia internationala dupa anularea primeia. Lucrarile pentru realizarea Centrului de Afaceri vor demara, din cite se pare, in vara acestui an.

Cea mai importanta comisie a CJ, cea de buget-finante, urmeaza sa se intruneasca luni, intr-o prima sedinta, in care principalul subiect aflat pe ordinea de zi va fi bugetul CJ pentru 2007.