Primarul social-democrat al sectorului 2, Neculai Ontanu, si-a anuntat, astazi, intr-o declaratie de presa, sprijinul pentru candidatura lui Traian Basescu pentru un nou mandat de presedinte al Romaniei, considerand ca acesta a dovedit ca are "dorinta de schimbare a Romaniei". Tot in vara lui 2008, Ontanu il sustinea pe Blaga la Primaria Capitalei.
"Traian Basescu a dovedit ca are dorinta de schimbare a Romaniei, stie sa se lupte pentru aceste idei si sunt convins ca alaturi de domnia sa vor veni multi specialisti, politiceni si independenti".
Ontanu a apreciat ca initiativa Guvernului Romaniei de reformare a statului este un proiect care trebuie sprijinit in Parlament. "Romania nu are nevoie de batalii absurde, generate de interese politice care vin in contradictie cu interesul general al romanilor. Aceste batalii politice nu servesc scopului ameliorarii serviciilor locale si nici continuarii procesului de descentralizare" a mai declarat edilul sectorului 2.
Anuntul lui Ontanu nu ar trebui sa fie o surpriza. Nu de alta, dar in urma cu un an, aceasta l-a sprijinit public in cursa pentru Primaria Capitalei pe pedelistul Vasile Blaga, in defavoarea colegului sau de partid, Cristian Diaconescu.
In plus, Ontanu a avut si o relatie apropiata cu fostul edil Adriean Videanu.