Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat miercuri ca isi va sustine prietenii in campania electorala pentru alegerile parlamentare, indiferent de partidul din care fac parte acestia, mentionandu-i pe liberalii Crin Antonescu si Ludovic Orban si pe social-democratul Serban Nicolae.
El a facut aceasta declaratie la lansarea candidaturii lui Crin Antonescu. "Am venit in calitate de prieten si am sa ma duc la toti prietenii mei, despre care stiu ca merita, ca sunt personalitati ale vietii politice. Stiu ca au indepartat de ei orice fel de suspiciune legata de coruptie si de incorectitudine. Daca lucrurile astea sunt indepartate, lumea ii cunoaste, se poate baza pe ei si atunci sigur ca vin langa el. Nu imi este absolut deloc rusine cu prietenii mei, cu ceea ce fac ei. Nu am avut altfel de legaturi decat de prietenie cu foarte multi, din toate formatiunile politice, si daca ei au nevoie de mine voi sta alaturi de ei, asa cum au stat si ei atunci cand mi-a fost greu", a apreciat Sorin Oprescu.
El a subliniat ca va participa la actiunile electorale ale lui Crin Antonescu "ori de cate ori voi simti ca are nevoie".
Oprescu a anuntat ca va fi prezent si la lansarea fostului coleg de partid Serban Nicolae. "Am aflat ca urmeaza Serban Nicolae. Voi fi langa el. Nu e niciun fel de problema", a afirmat Oprescu. El a mentionat ca va fi si alaturi de Ludovic Orban, desi i-a spus acestuia - prezent si el la eveniment - ca nu i-a dat terenul pentru un pasaj, mentionand ca Orban ca ministru intotdeuna "cand a zis ca ia a luat si cand a zis ca da a zis".
In replica, Ludovic Orban a spus ca este pregatit sa dea terenul pentru parcarea de la Gara de Nord, ceea ce l-a determinat pe Oprescu sa spuna ca poate pleca linistit la primarie.