Nemultumiti ca raman fara bani, in urma rectificarii bugetare, primarii din Olt vor protesta marti, 21 septembrie, in fata prefecturii. Protestul la care este asteptat un numar mare de manifestanti este organizat de filiala olteana a Asociatiei Comunelor si Oraselor din Romania (ACOR).
Primarii solicita modificarea ordonantei care vizeaza retragerea sumelor alocate pentru echilibrarea bugetelor administratiilor locale. Potrivit reprezentantilor ACOR, lucrurile nu pot ramane asa, pentru ca toate administratiile locale vor fi in imposibilitatea de a asigura salariile, nu vor mai putea asigura functionarea scolilor, iar primariile nu-si vor mai putea indeplini sarcinile. Primarii din Olt se mai plang ca nu vor mai avea resursele financiare necesare functionarii. Acestia mai fac referire si la proiectele depuse de primarii pentru accesarea fondurilor europene pentru care, in situatia creata de guvern, nu mai poate fi asigurata cofinantarea.
Presedintele Consiliului Judetean Olt, Paul Stanescu, este si el nemultumit de contextul actual in care se gasesc primariile din judet. "Este pentru prima oara in istoria acestui judet cand avem o rectificare bugetara pe minus. Consiliile locale nu vor mai avea bani pentru salarii, apa, gaze sau electricitate. Nu s-a gandit nimeni in ce situatie dezastruoasa vor ajunge primariile dupa aceasta rectificare", a declarat Stanescu. Potrivit acestuia, in urma rectificarii negative, bugetele consiliilor locale raman fara aproximativ 16 milioane de lei.