Autoritatile din Targu Jiu au planificat un program bogat de petreceri de sarbatori, in ciuda faptului ca bugetul primariei a fost afectat de criza economica a ultimilor ani. Pensionarii si nu numai vor avea parte de mai multe chefuri si sindrofii, care nu arata deloc ca Primaria Targu Jiu ar trece printr-o perioada dificila.

Municipiul Targu Jiu va deveni in mai putin de o saptamana capitala chefurilor si a sindrofiilor pe bani publici. Primaria, prin intermediul Directiei de Asistenta Sociala, a pus la punct un program care prevede organizarea de petreceri pe toata perioada lunii decembrie. Cu toate ca majoritatea primariilor si, in general, institutiile publice din judet au vistieriile goale si abia reusesc sa achite iluminatul public sau lefurile angajatilor, Primaria Targu Jiu continua traditia anilor trecuti, in care a oferit paine si circ pe banii statului si ai unor firme prietene si de casa.
La inceputul lunii decembrie, Liga Pensionarilor gorjeni va beneficia gratuit de doua autocare pentru o deplasare la Alba Iulia. Cei ramasi la Targu Jiu vor fi asteptati de 1 Decembrie cu aproape 800 de portii de fasole cu carnati si vin fiert, locatia fiind restaurantul hotelului "Brancusi", locul preferat de distractii al liderilor PSD, in frunte cu Florin Carciumaru.

"De la buget, coane Fanica!" si de la sponsori

Chefurile nu se opresc pe 1 Decembrie de Ziua Nationala, pentru ca, pe 6 decembrie, la Cluburile Varstei a treia din oras vor fi serbati toti cei care poarta numele de Nicolae si Nicoleta.
"Vom face de Sfantul Nicolae mici petreceri la aceste cluburi, unde sunt asteptati toti pensionarii. Stim ca ei asteapta cu nerabdare aceste evenimente. In perioada 16-22 decembrie, vom avea parte de o serie de actiuni complexe la care vor participa pensionari, categorii defavorizate si familii cu posibilitati reduse, in general familii cu risc social. Pe 16 decembrie, vom mai organiza pentru cei care vor veni la colindat cateva momente speciale, cu vin fiert si asa mai departe. Unii pensionari mai vin si cu nepotii la cluburile varstei a treia. Pe 20-23 decembrie, vom oferi ajutoare celor care primesc ajutor social si celor care iau masa la cantina de ajutor social si familiilor cu venituri mici. De asemenea, de Anul Nou vom organiza revelionul solidaritatii, la care vor veni persoanele fara adapost si batranii singuri. Locul de desfasurare va fi Cantina Grupului Scolar Forestier", a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Targu Jiu.
Unii participantii la sindrofiile primariei din anii trecuti aveau pensiile mai mari decat au salariatii leafa. De asemenea, Florin Carciumaru nu a ratat niciodata vreo ocazie de a oferi electoratului "paine si circ", indiferent ca e perioada de criza sau stabilitate economica.