Pentru anul 2007 Primaria Galati are la dispozitie peste 6 milioane de lei pentru investitii in invatamintul preuniversitar. “Banii sint primiti de la Guvern. Suma aceasta, de 6 milioane de lei, este peste bugetul ce trebuie sa fie alocat de Primarie in mod normal pentru utilitati publice. Spre exemplu municipalitatea trebuie sa plateasca agentul termic, sume ce trebuie achitate de Primarie, iar in aceste sume nu intra si banii primiti de la Guvern”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, Mitica Dudau.

Buget farimitat

In privinta banilor destinati de municipalitate scolilor, consilierul local Cosmin Paun (PD) s-a aratat nemultumit de faptul ca Primaria a impartit banii necorespunzator. “Sincer nu inteleg de ce Primaria se lauda ca are bani multi la buget, daca in acest an nu va termina nici un proiect. Spre exemplu la invatamint a alocat bani la foarte multe proiecte, insa nici unul nu va fi finalizat in acest an. Eu consider ca, daca vezi ca nu ai bani sa termini tot ce vrei, te gindesti ce ai ca prioritate si termini imediat, apoi te gindesti la restul. Asa se pune pe la fiecare scoala cite o galeata de ciment si gata, s-au consumat bani”, a declarat Cosmin Paun.

Studii de fezabilitate

Mitica Dudau ne-a declarat ca Primaria se va ocupa de banii primiti de la Guvern. “Daca oamenii de la Primarie au impartit banii in felii mici pentru toata lumea, este treaba lor. Probabil ca stiu ce vor sa faca. Eu stiu ca din banii de la minister, alocati tot municipalitatii, se fac anumite investitii ce au ca terment de finalizare doi ani. Din acest motiv nu cred ca se vor pierde banii”, a sustinut Mitica Dudau.

Pentru investitiile anuale se face in fiecare an cite un plan de fezabilitate a investitiilor, dar din cauza investitiiilor desfasurate pe o perioada de sase ani se pierd mai multi bani pe studii. “Nu stiu foarte multe amanunte. Eu stiu doar ca tot ce se face prin intermediul ministerului de resort se face in mod corect”, a mai adaugat inspectorul general adjunct.

Desi are peste 6 milioane de lei pentru investitii in unitatile din invatamint, Primaria Galati risca sa nu termine nici un proiect. Daca reprezentantii ISJ declara ca nu se vor pierde bani, consilierul local Cosmin Paun afirma ca nu se poate termina o sala de sport cu o galeata de ciment in fiecare an.