Desi sunt obligate ca, pana in octombrie, sa inventarieze cladirile cu risc seismic, autoritatile locale craiovene nu au demarat inca aceasta operatiune.
Potrivit Ordonantei nr. 14/2006, angajatii primariei trebuie sa le identifice si sa transmita lista catre guvern. Viceprimarul Sorin Iordache a recunoscut insa ca actiunea nu are prea multi sorti de izbanda la Craiova. Principalul motiv il reprezinta lipsa unui numar adecvat de functionari, in cadrul Directiei Patrimoniu.
"Avem doar cativa oameni, care trebuie sa se ocupe cu treburile zilnice. Chiar daca i-am insarcina sa puna in practica prevederile ordonantei nu ar avea suficient timp sa o faca", a subliniat viceprimarul. Pentru a nu se trezi cu vreo sanctiune, alesii locali ar opta pentru o firma specializata care sa intocmeasca lista cu imobilele in cauza. Pentru ca ideea sa fie pusa in practica e nevoie de bani pentru plata serviciilor cerute, iar sumele ar putea fi aprobate printr-o rectificare bugetara.
Centrul vechi, in paragina
Daca, pana la urma, vor reusi sa demareze operatiunea, functionarii vor lua la puricat, mai intai, imobilele din zona centrului vechi al Craiovei, de pe stazile Madona Dudu si Romania Muncitoare.
"Cea mai mare parte a caselor de acolo stau sa cada. Am inteles ca foarte multi dintre proprietari au o situatie financiara dificila si nu isi pot permite sa le consolideze", a mai spus Iordache.