Dumitru Nicolae l-a devansat, in turul al doilea, pe Andrei Lisinschi, obtinand un nou mandat de edil sef, cu un procent de 71,19%, care nu lasa loc de alte comentarii, dar fiind ales de doar 22% dintre cetatenii cu drept de vot.

Administratia locala va fi condusa pentru urmatorii patru ani tot de Dumitru Nicolae, care a obtinut al treilea mandat de primar. Legat de turul al doilea nu sunt prea multe de spus, diferenta dintre cei doi candidati care s-au infruntat pentru Primarie fiind de peste 40%.

Conform informatiilor furnizate de judecatorul Robert Florea, presedintele Biroului Electoral Municipal, candidatul PSD, Dumitru Nicolae, a obtinut 60.206 voturi (71,19%), in timp ce pentru reprezentantul PD-L, Andrei Lisinschi, au votat 24.366 de galateni (28,81%).

Ceea ce surprinde este modul in care s-au distribuit voturile in turul al doilea. Astfel, Dumitru Nicolae a strans un numar aproape dublu de voturi fata de primul tur de scrutin, cand obtinuse 33.052 de voturi. In schimb Andrei Lisinschi a reusit contraperformanta de a primi doar putin peste 2.000 de voturi, de unde si diferenta substantiala dintre cei doi.

Doar un sfert dintre galateni s-au prezentat la urne

Desi victoria lui Nicolae nu poate fi pusa in discutie, putem face totusi cateva comentarii legate de participarea la vot sau mai exact de absenteismul pronuntat din turul al doilea. Dintre cei 268.367 de galateni cu drept de vot si-au exprimat optiunile doar 83.477 de persoane, ceea ce inseamna doar putin peste 31% dintre votanti.

Mergand mai departe cu aceasta comparatie, Dumitru Nicolae a obtinut voturile a 22,4% dintre galatenii cu drept de vot. Este posibil ca si in situatia in care toti alegatorii si-ar fi exprimat optiunea lucrurile sa fi stat la fel, dar exista si posibilitatea ca lupta pentru Primarie sa fi luat o cu totul alta turnura. Imbucurator este faptul ca numarul buletinelor de vot declarate nule a fost de doar 1.000, spre deosebire de turul intai, cand se inregistrase o cifra de cinci ori mai mare.