La exact o luna de la vizita oficiala facuta in Romania, presedintele Ungariei, Solyom László, se intoarce la Targu Mures, intr-o vizita neoficiala. Astfel, in perioada 12-13 martie, Solyom László se va afla in judetele Mures si Harghita, sustin lideri mureseni din UDMR, confirmati de presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita.
Seful statului ungar va innopta la Sovata, cel mai probabil la Hotel Danubius, investitie care apartine acum 100% unei societati din Ungaria. La recenta vizita facuta la Targu Mures, dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, Solyom László a promis ca se va intoarce curand, deoarece nu a avut timpul necesar de a vizita mai multe zone, inclusiv din Secuime. Din declaratiile facute in februarie reiese ca el este de acord cu autonomia ceruta de separatisti, dar numai daca aceasta se obtine legal.
Desi nu este o vizita oficiala, presedintele Ungariei va beneficia de toate serviciile, inclusiv cele de paza si protectie, ca sef de stat. Vicepresedintele Consiliului National Secuiesc, Ferencz Csaba, a declarat ieri ca spera ca, de aceasta data, se va putea intalni cu presedintele Ungariei. El intentioneaza sa-i prezinte si rezultatele partiale ale referendumului pentru autonomia ¥inutului Secuiesc. (Dan Ghetu)