Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a participat marti, 28 decembrie a.c., la ceremonia de investire in functie a sefului Statului Major General, prilej cu care a sustinut urmatorul discurs:
"Buna ziua! Incep prin a multumi domnului amiral Marin pentru modul cum si-a desfasurat mandatul de sef al Statului Major General. Nu voi repeta cele prezentate de domnul ministru, dar cred ca mandatul dansului este marcat de cateva elemente esentiale. Unul este incheierea misiunii din Irak. Armata Romaniei a probat ca, odata angajata intr-o misiune internationala, are resurse si capacitatea de a duce misiunea pana la capat. Un alt element care, cred eu, defineste mandatul amiralului Marin este legat de cresterea nivelului de pregatire al Armatei. Nu vorbim despre introducerea de noi tehnologii in mod neaparat, nu vorbim despre intrarea in dotarea Armatei a unor echipamente ultramorderne, dar vorbim despre cresterea numarului de aplicatii, cresterea numarului de ore petrecute de militari in poligoane, altfel spus vorbim despre cresterea capacitatii de lupta a Armatei, probata si prin cresterea numărului de unitati certificate NATO in timpul mandatului domniei sale. Nu in ultimul rand, un alt reper al mandatului domnului amiral Marin este legat de proba capacitatii Armatei Romaniei de a multiplica efortul intr-un teatru de razboi extrem de dificil, cum este cel din Afganistan, iar Armata Romaniei, sub conducerea militara a domniei sale, a demonstrat că este capabila de cresterea efortului la nivelul cerintelor aliatilor si corespunzator cresterii efortului militar al tuturor statelor membre NATO, angajate in Afganistan.
Nu in cele din urma, mandatul amiralului Marin ne-a aratat ca putem introduce fara teama principiul rotatiei armelor in fruntea Statului Major General. Daca pana acum existau dubii sau discutii legate de cum ar putea Marina sau Aviatia sa conduca Statul Major General, eu afirm ceea ce am afirmat dintotdeauna: un general al Armatei Romaiei este un general pentru orice alt militar, iar capacitatea de a conduce a unui general, indiferent ce specializare are, nu poate fi pusa sub semnul intrebarii. Este un principiu pe care armatele NATO il utilizeaza si ma bucur ca si aceasta ultima retinere, pe care inca o mai avea Armata in comportamentul cotidian, a fost depasita. Va asigur ca se va respecta principiul rotatiei si urmatorul sef de Stat Major va fi de la trupele terestre. Sperand ca in continuare traditia va functiona, privind la ceea ce urmeaza, vreau sa va spun ca am incredere mare in tineretea noului sef al Statului Major General si am convingerea ca Armata va continua sa evolueze pozitiv".