Partidul Conservator (PC) a lansat vineri seara o gala de premii care se va repeta anual, destinata personelor publice care s-au remarcat de-a lungul anului. Prima gala a fost moderata de Codrin ßtefanescu si Octavian Petrovici. Premiile sugereaza mai mult defectele castigatorilor sau situatiile neplacute in care s-au aflat decat calitatile sau bunele initiative ale acestora.
Pentru a a mai schimba eterna atmosfera de la Golden Blitz, presedintele Traian Basescu a primit un Ghid complet al tuturor celor 2.400 de restaurante din Romania si, pentru ca a avut probleme cu sanatatea cand a dorit sa ridice nivelul de trai, s-a mai ales si cu o centura de halterofil.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a primit cartea "Psihologia scolarului greu educabil", "pentru ca are probleme cu tinerii din partidul sau". El a mai primit si un produs destinat sportivilor de mare performanta, o "scoica de aparare", care sa-i "protejeze partile vulnerabile de loviturile sub centura pe care le tot primeste in ultimul timp".
Navetistul, intre Cluj si Bucuresti, Emil Boc a primit un avion de jucarie cu telecomanda, "pentru a nu se mai chinui" cu aceste drumuri. Reprezentantul PC a precizat ca telecomanda va fi trimisa la Cotroceni. Liderul democrat a mai primit si cartea "Tom Degetelul" cu recomandarea s-o lectureze pe parcursul calatoriei.

"Nu te supara frate"

Grupul de disidenti seniori din PNL au primit jocul "Nu te supara frate", "care iti arata ce trebuie sa faci atunci cand pierzi".
Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a fost recompensat cu cartea "Totul despre tantarul anofel", "pentru a nu fi indus in eroare de firmele de deratizare", care anul trecut au incercat sa-l pacaleasca spunandu-i ca tantarul are apartenenta politica.
Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, si-a imbogatit colectia de carti cu "Ghidul Nesimtitului", scrisa de Radu Paraschivescu. "Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatoare", a subliniat insa Petrovici.
Chiar si presedintele PC, Dan Voiculescu, a fost premiat. El a primit ultimul succes de box office, dvd-ul cu filmul "Felix 007".
Toti premiantii au avut adaugat la cadou cate o caricatura realizata de Octavian Andronic, dar decernarea premiilor s-a facut in absenta celor nominalizati.